Ασκήσεις για προστατίτιδα

θεραπευτικές ασκήσεις για προστατίτιδα

Η θεραπεία της νόσου του προστάτη σπάνια περιορίζεται σε φαρμακευτική αγωγή. Στους άνδρες παρουσιάζονται επίσης φυσιοθεραπευτικές διαδικασίες και σωματικές ασκήσεις για τη βελτίωση της υγείας. Οι ασκήσεις για προστατίτιδα θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των στάσιμων διεργασιών στη λεκάνη και στη μείωση της εκδήλωσης συμπτωμάτων της νόσου.

Η ανάγκη για γυμναστική

Όλοι χρειάζονται τακτική άσκηση. Πλήρης ανάρρωση με αποτελεσματικά φάρμακα δεν θα έρθει αν δεν κάνετε ασκήσεις για προστατίτιδα και αδένωμα του προστάτη. Βελτιώνουν την επίδραση των φαρμάκων, ομαλοποιούν τη διαδικασία της ούρησης, αυξάνουν την ισχύ.

Είναι σημαντικό να μάθετε τι προκάλεσε την ανικανότητα για να απαλλαγείτε ακριβώς από τη νόσο. Σε ασθένειες που προκαλούνται από συμφόρηση στον προστάτη, δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς χρέωση. Επιπλέον, μπορεί να επιτύχει καλύτερο αποτέλεσμα από τα φάρμακα φαρμακείου. Με χρόνια προστατίτιδα μολυσματικής φύσης, είναι αδύνατο να αποφύγετε τη λήψη φαρμάκων, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσετε τη φυσική αγωγή.

Η γυμναστική για τον προστάτη έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • προάγει την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα.
 • βελτιώνει τη διατροφή των κυττάρων.
 • ομαλοποιεί την κυκλοφορία του αίματος στα πυελικά όργανα.
 • εκπαιδεύει τους μύες του προστάτη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ασκήσεις για τη βελτίωση του προστάτη είναι ανεπιθύμητες στην οξεία πορεία της νόσου. Ο γιατρός προειδοποιεί για αυτό στη ρεσεψιόν. Μπορεί να εμφανιστεί δυσφορία και έντονος πόνος κατά τη διάρκεια της προπόνησης, η διαβούλευση με έναν ειδικό δεν είναι σύσταση, αλλά υποχρεωτικό μέτρο.

Ένα σύνολο ασκήσεων για άνδρες

Εάν ενδιαφέρεστε για το πώς να ενισχύσετε τον προστάτη, αξίζει να θυμάστε: το αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τακτική άσκηση. Δεν χρειάζεται να σταματήσετε τη γυμναστική των μυών του ουρογεννητικού συστήματος μετά από μερικές ημέρες, καθώς τα ευεργετικά αποτελέσματα είναι αμφίβολα. Εάν κάνετε όλα τα στοιχεία σωστά, τα συμπτώματα μπορούν να εξαλειφθούν σε 2-4 εβδομάδες. Το συγκρότημα περιλαμβάνει ασκήσεις για τους μύες του τύπου, της λεκάνης, των ποδιών, καθώς και ασκήσεις αναπνοής. Συνιστάται να αλλάξετε τον τρόπο ζωής με την προστατίτιδα: να περπατάτε και να οδηγείτε περισσότερο ποδήλατο, να τρώτε σωστά, να επισκέπτεστε έναν γιατρό τακτικά.

Βασικές ασκήσεις (φυσιοθεραπευτικές ασκήσεις)

Η σωματική δραστηριότητα ξεκινά με μια τακτική προθέρμανση. Μπορεί να πραγματοποιηθεί από οποιονδήποτε, ακόμα και από άτομα με σοβαρές σωματικές ασθένειες ή μετά από εγχειρήσεις. Ο αθλητισμός επιτρέπεται μετά από συνεννόηση με το γιατρό σας.

Ποιες ασκήσεις πρέπει να γίνονται με την προστατίτιδα;

 1. Μισές καταλήψεις.Ανοίξτε τα πόδια σας στο πλάτος των ώμων και κάντε κανονικά squats, αλλά τα γόνατά σας θα πρέπει να απλωθούν όσο το δυνατόν ευρύτερα. Εκτελέστε το στοιχείο 5-10 φορές αργά, αποφεύγοντας τη μυϊκή ενόχληση. Οι καταλήψεις για προστατίτιδα είναι πολύ χρήσιμες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνονται με βάρη. Θα πρέπει να απέχετε από αυτό στην προπόνηση για πάντα.
 2. κάμψη και έκταση των ποδιών.Ξαπλώστε ανάσκελα, σηκώστε τα κάτω άκρα σας προς τα πάνω (θα πρέπει να παραμείνουν ίσια σε αυτό το σημείο) και στη συνέχεια λυγίστε και τραβήξτε τα γόνατά σας στο στήθος. Επαναλάβετε 5 φορές, μπορείτε να κάνετε πολλές προσεγγίσεις.
 3. σηκώνοντας τα πόδια.Ξαπλώστε ανάσκελα, σηκωθείτε στους αγκώνες σας και σκίστε τα πόδια σας από το πάτωμα μερικά εκατοστά. Κλειδώστε αυτή τη θέση για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, απλώστε και φέρτε τα πόδια σας μαζί 10 φορές, κάντε 3 σετ. Δεν μπορείτε να απλώσετε τα γόνατά σας, απλώς κρατήστε τα άκρα σας σε απόσταση 10 cm από το έδαφος. Στη συνέχεια χαμηλώστε τα στο πάτωμα, ξεκουραστείτε και επαναλάβετε 5-10 φορές.
 4. "Σημύδα".Σηκώστε τα πόδια και τη λεκάνη σας έτσι ώστε να σχηματίζουν ορθή γωνία με το πάτωμα. Παγώστε για λίγα δευτερόλεπτα και στηρίξτε την πλάτη σας με τα χέρια σας. κάντε 5-7 φορές.
 5. Πέρασε Μέσα.Η άσκηση ενδείκνυται για τη χρόνια προστατίτιδα, καθώς επιταχύνει καλά το αίμα. Πρέπει να προσπαθήσετε να σηκώσετε τα γόνατά σας ψηλά, να κάνετε τουλάχιστον 8-10 επαναλήψεις σε κάθε πόδι.
 6. Σχεδιάστε τα γόνατα στο στήθος.Ξαπλώστε στη δεξιά πλευρά και φτάστε στο στήθος σας με το αριστερό σας γόνατο. Κάντε 5-8 επαναλήψεις, μετά γυρίστε και επαναλάβετε το ίδιο, αλλά με το δεξί σας πόδι.

Η "γέφυρα" ολοκληρώνει το σύμπλεγμα ασκήσεων της θεραπευτικής γυμναστικής για προστατίτιδα. Δεν μπορεί να το κάνει κάθε ενήλικος άνδρας, αλλά μπορείτε να απλοποιήσετε το έργο. Είναι απαραίτητο να ξαπλώσετε στο στομάχι σας, να σηκωθείτε στα χέρια και την πλάτη σας όσο το δυνατόν περισσότερο για να σχηματίσετε μια καμάρα Μπορείτε επίσης να το κάνετε διαφορετικά: ξαπλώστε ανάσκελα, λυγίστε τα γόνατά σας, τοποθετήστε τις παλάμες σας δίπλα στη λεκάνη και τα πόδια σας.

Οι άνδρες με καλή φυσική προετοιμασία δεν αισθάνονται πόνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας άσκησης. Η φόρτιση με προστατίτιδα πρέπει να τελειώνει με μια άνετη ζεστασιά σε όλο το σώμα. Συχνά υπάρχει ενόχληση στους μύες την επόμενη μέρα, αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και δείχνει ότι δουλεύουν.

γιόγκα

Διάφορες ασάνες σας επιτρέπουν να απαλλαγείτε από τον πόνο σε λίγους μήνες και να βελτιώσετε τη λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού. Οι θέσεις που αφορούν τους μύες της κοιλιακής περιοχής μειώνουν τη φλεγμονή. Υπάρχουν πολλά συμπλέγματα, για τους άνδρες με προστατίτιδα, συνιστάται η hatha yoga, η οποία περιλαμβάνει αρκετά απλές ασκήσεις που είναι προσβάσιμες σε όλους. Σε αυτό συλλέγονται οι ανεστραμμένες ασάνες που είναι απαραίτητες για την εξάλειψη της συμφορητικής προστατίτιδας.

Η γυμναστική για προστατίτιδα είναι εύκολο να γίνει στο σπίτι, αλλά είναι δυνατό να πάτε στο γυμναστήριο. Εάν κατά τη διάρκεια της συνεδρίας αισθάνεστε δυσφορία ή επιδείνωση της ευεξίας, είναι καλύτερο να σταματήσετε την προπόνηση. Η ενόχληση μπορεί να προκληθεί από έλλειψη φυσικής κατάστασης ή πίεση στο στήθος και την κοιλιά.

 1. Πρώτες ασάνεςονομάζεται τρίγωνο. Η πλάτη παραμένει ίσια κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης, τα πόδια είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά μεταξύ τους. Με το ένα χέρι πρέπει να φτάσετε και να πιάσετε το πόδι, αγγίζοντας το γόνατο με το πρόσωπό σας. Παγώστε τη στάση για 15 δευτερόλεπτα και μετά επαναλάβετε το ίδιο με το άλλο πόδι.
 2. Δεύτερη Ασάνακατά της προστατίτιδας - ένας κλειστός δακτύλιος. Ξαπλώστε στο στομάχι σας, σηκώστε τον κορμό σας από το πάτωμα (στήθος) και σηκώστε επίσης τα πόδια σας. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να στηρίξετε τα άκρα στους αστραγάλους και μείνετε στη θέση σας για 15-30 δευτερόλεπτα.
 3. Τρίτη Asanaμε το όνομα ενός αετού θα βοηθήσει σίγουρα να νικήσει την ασθένεια. Εκτελείται σε όρθια στάση με ελαφρώς λυγισμένα γόνατα. Η δεξιά κνήμη πρέπει να πεταχτεί στον αντίθετο μηρό και να σταθεί για ένα λεπτό. Στη συνέχεια ξεκουραστείτε λίγο και επαναλάβετε με το άλλο πόδι.

Υποχρεωτικές πρέπει να είναι ασκήσεις αναπνοής για τη θεραπεία της προστατίτιδας στο σπίτι. Συνιστάται να το κάνετε πολλές φορές την ημέρα, ειδικά επειδή είναι εύκολο. Αρκεί να τεντώσετε τα χέρια σας προς τα πάνω ενώ εισπνέετε, να κρατάτε την αναπνοή σας και να χαμηλώνετε τα άκρα σας και να εκπνέετε από το στόμα σας. Είναι καλύτερα να επαναλάβετε 3-4 φορές και μετά να κάνετε ένα διάλειμμα.

Η γιόγκα χορηγείται το πρωί μετά το ξύπνημα ή λίγες ώρες πριν τον ύπνο. Οι κινήσεις είναι ομαλές και αργές, όπως η αναπνοή. Δεν θα είναι περιττό να παίζετε αθλήματα στον καθαρό αέρα για την περίοδο της προπόνησης ή τουλάχιστον να ανοίγετε το παράθυρο (τα ρεύματα πρέπει να αποφεύγονται για να μην αρρωστήσετε). Μετά το μάθημα, συνιστάται να κάνετε ένα ντους αντίθεσης.

Kegel Gymnastics

Συνήθως οι γυναίκες αντιμετωπίζουν το σύμπλεγμα Kegel, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχει χρέωση για τους άνδρες. Έχει πολλά πλεονεκτήματα και συγκεκριμένα:

 • αποκαθιστά τη στύση και αυξάνει τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.
 • βελτιώνει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα.
 • αποτρέπει την πρόωρη εκσπερμάτωση.
 • έχει θετική επίδραση στην ποιότητα των σπόρων.

Ένα σημαντικό σημείο - Οι ασκήσεις Kegel για προστατίτιδα εκτελούνται το πρωί κατά τη διάρκεια μιας στύσης. Η φόρτιση δεν είναι δύσκολη, αλλά πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες. Χρειάζεστε ένα μικρό βάρος που να στερεώνεται προσεκτικά στο πέος με μαλακή ταινία. Είναι απαραίτητο να τεντώσετε τους μύες και να προσπαθήσετε να σηκώσετε λίγο το βάρος. Συνιστάται η αύξηση του βάρους με την πάροδο του χρόνου.

Ο ηβοκοκκυγικός μυς, που είναι υπεύθυνος για τη σκληρότητα του πέους, πρέπει να εκπαιδεύεται. Η τακτική άσκηση από τον προστάτη βοηθά τους ηλικιωμένους και νέους άνδρες. Είναι δυνατό όχι μόνο να βελτιωθεί η ποιότητα του σεξ, αλλά και να βελτιωθεί η λειτουργία των όρχεων. Κατά την ούρηση, είναι εύκολο να εντοπιστεί ο μυς. Είναι απαραίτητο να κάνετε παύση και να συνεχίσετε το ρεύμα για μερικά δευτερόλεπτα για να νιώσετε τη σύσπαση των μυών. Για καλύτερη κατανόηση, μπορείτε να βάλετε το χέρι σας στο ηβικό οστό. Έχοντας βρει τον μυ, θα πρέπει να κάνετε ασκήσεις για τη θεραπεία της προστατίτιδας στους άνδρες:

 • χαλαρώστε πλήρως όλους τους μύες της λεκάνης (συχνά υπάρχουν προβλήματα με αυτό στην αρχή της προπόνησης).
 • τεντώστε τον ηβικό-κόκκυγα μυ, τραβήξτε προς τα πίσω τον πρωκτό και μείνετε για λίγα δευτερόλεπτα.
 • Επαναλάβετε το στοιχείο περίπου 15-18 φορές, αυξάνοντας το χρόνο σε τάση στα 10 δευτερόλεπτα.

Αυτή η άσκηση δεν απαιτεί στύση, επομένως μπορείτε να την κάνετε και στη δουλειά ή κατά τη μεταφορά. Στην αρχή προκύπτουν δυσκολίες, πρέπει να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στην προπόνηση, αλλά μετά από 2-3 εβδομάδες το φορτίο γίνεται συνήθεια. Οι σωματικές ασκήσεις για την προστατίτιδα συνδυάζονται πάντα με τη γυμναστική Kegel και σε ορισμένες περιπτώσεις προστίθενται μαθήματα στην πισίνα, γιόγκα και τρέξιμο.

μασάζ προστάτη

Οι περισσότεροι άνδρες πιστεύουν ότι η θεραπεία της προστατίτιδας με μασάζ πραγματοποιείται αποκλειστικά με τα δάχτυλα μέσω του πρωκτού. Συχνά και μόνο η σκέψη του προκαλεί φόβο ή αμηχανία, αλλά υπάρχει μια εναλλακτική. Το μασάζ προστάτη με μπάλα του τένις θα είναι πραγματική σωτηρία γιατί μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Η άσκηση είναι ασφαλής, δεν προκαλεί πόνο και δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες.

Η διαδικασία είναι απλή, αλλά θα πρέπει να γίνεται σωστά για να αποφευχθεί η ενόχληση. Χρειάζεστε μια κανονική μπάλα τένις και ένα στρώμα γυμναστικής. Ξεκινήστε την προπόνηση με ασκήσεις αναπνοής ή θεραπεία άσκησης. Η μπάλα πρέπει να τοποθετηθεί στο πάτωμα και να «κάθεται» πάνω της ώστε να έρθει σε επαφή με τον καβάλο. Η εκτέλεση ενός μασάζ είναι εύκολη - κυλήστε την με τη λεκάνη σας στο πάτωμα για 5 λεπτά. Κάντε 3-4 σετ την ημέρα, ο χρόνος μπορεί να αυξηθεί. Αυτή η άσκηση για τον προστάτη είναι αποτελεσματική για την πρόληψη της προστατίτιδας σε οποιαδήποτε ηλικία. Μπορείτε να προσθέσετε περπάτημα στους γλουτούς, αλλά πρέπει να κρατάτε την πλάτη σας ίσια.

Σημαντικά σημεία

Ο κύριος κανόνας είναι να μην το παρακάνετε όταν κάνετε ασκήσεις για τον προστάτη. Συνιστάται ανεπιφύλακτα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να αποφύγετε επιπλοκές. Δεν πρέπει να υπάρχει πόνος κατά τη διάρκεια της προπόνησης του προστάτη, ελαφρά ενόχληση στους μύες είναι αποδεκτή.

Μετά από εγκεφαλικό και έμφραγμα, είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί το αδένωμα του προστάτη με σωματικές ασκήσεις τους πρώτους 6 μήνες. Όπως αναφέρθηκε ήδη, κατά τη διάρκεια μιας έξαρσης της προστατίτιδας απαγορεύεται να αθλούνται. Η αυξημένη θερμοκρασία του σώματος λέει κάτι για τη φλεγμονώδη διαδικασία ή τη μόλυνση. Επιπλέον, δεν συνιστάται να κάνετε γυμναστική κατά τη διάρκεια της έξαρσης χρόνιων παθολογιών, ανευρύσματος αορτής, μετά από χειρουργική επέμβαση. Με προσοχή, εκτελούνται ασκήσεις προστάτη και ισχύος με δισκοκήλες ή κήλες, υπέρταση και άλλες παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος.

Η θεραπεία της προστατίτιδας είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς χωρίς γυμναστική ή μασάζ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, βοηθούν να ξεχάσουμε την ασθένεια για μεγάλο χρονικό διάστημα και όχι διάφορα φάρμακα. Συνιστάται να κάνετε γιόγκα, ασκήσεις φυσικοθεραπείας, κολύμπι, ασκήσεις Kegel, περπάτημα με προστάτη. Συχνά, πολλές τεχνικές συνδυάζονται με λαϊκές θεραπείες για να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.